Uitvaartverzekering vergelijken

In de zomer van 2019 lag het sterftecijfer relatief hoog. Dat was onder meer te wijten aan het warme weer. De dood is aan de orde van de dag en daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Wij kunnen je derhalve absoluut aan raden om uitvaartverzekering vergelijken niet uit te stellen. Het is van ongekend groot belang dat je je verdiept in een uitvaartverzekering.

Bij het uitvaartverzekering vergelijken zet je de verscheidene mogelijkheden van verzekeren naast elkaar. Er zijn meerdere soorten verzekeringen en het is van belang om het onderscheid te weten tussen deze soorten verzekeringen. Daarover volgt later meer. Eerst kijken we naar de vraag; Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten?

Als je komt te overlijden, dient er een uitvaart geregeld te worden. Een gemiddelde uitvaart kost anno 2018 tussen de 5000 en 7000 euro. Dat is een aanzienlijk bedrag. Als je geen uitvaartverzekering afgesloten hebt, zullen je nabestaanden voor dit bedrag op moeten draaien. Dat is uiteraard niet wenselijk, zeker omdat de kosten voor een uitvaart behoorlijk op kunnen lopen.

In het belang van je nabestaanden is het daarom erg verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan dat je de situatie goed verzekerd hebt en dat je nabestaanden niet tegen hoge kosten aan zullen lopen.

 

Premie uitvaartverzekering

Voor een uitvaartverzekering dien je maandelijks een bepaald bedrag te betalen. Dat bedrag komt tot stand op basis van enkele componenten. Wij hebben de belangrijkste componenten op een rijtje gezet:

• Het soort verzekering en de daarbij behorende uitkering;
• De looptijd van de premie;
• De leeftijd van de verzekerde;

Het soort verzekering is dus van groot belang en daarover volgt hieronder meer informatie.
Het is belangrijk om te weten dat de verschillende verzekeraars allemaal op hun eigen manier naar bovenstaande componenten kijken. Daardoor zit er uiteraard ook een prijsverschil tussen bijvoorbeeld verzekeraar A en verzekeraar B. Hier kom je ook achter gedurende het traject van uitvaartverzekering vergelijken.

 

Natura uitvaartverzekering

We gaven hierboven al aan dat het soort verzekering van groot belang is. Bij een uitvaartverzekering zijn er verschillende soorten verzekeringen. In dit geval richten wij ons op de natura uitvaartverzekering.

In dit geval wordt de uitvaart door een uitvaartonderneming geregeld. Binnen deze verzekering zijn diensten en producten zoals de kist, het bloemstuk, een advertentie in de krant en een dienst opgenomen.

Als je een natura uitvaartverzekering afsluit, worden de afgesproken kosten betaald door de verzekeraar. Het is daarbij wel van belang om te weten dat bijvoorbeeld de volgauto’s en een grafsteen niet onder deze verzekering vallen.

 

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering staat lijnrecht tegenover een natura uitvaartverzekering. Bij een kapitaalverzekering wordt vooraf een vast bedrag vastgesteld. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden op het moment van overlijden. De nabestaanden zijn vervolgens vrij om te doen wat ze willen met dit geld.

 

Natura sommenverzekering

De natura sommenverzekering is weer een variatie op de kapitaalverzekering. Hierbij wordt er ook een vast bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. De nabestaanden zijn echter verplicht om dit volledige bedrag aan de uitvaart te besteden. Het is niet mogelijk om het bedrag voor andere, privé, zaken aan te wenden.

 

De verschillende soorten verzekeringen zijn nu duidelijk. Als jij aan de slag bent gegaan met de uitvaartverzekering vergelijken, kom je bovenstaande verzekeringen absoluut tegen.

FAQ: Hoe kan je het beste de uitvaartverzekering vergelijken?

We kunnen je hierbij één tip geven; gebruik het internet en besteed er voldoende tijd aan. De wereld van uitvaartverzekeringen kan best ingewikkeld zijn; dat komt met name door de verschillende soorten verzekeringen. Gelukkig kom je met bovenstaande uitleg al een heel eind!

FAQ: Is een uitvaartverzekering verstandig of is het juist weggegooid geld?

We kunnen stellen dat het afsluiten van een uitvaartverzekering absoluut verstandig is. Je behoedt je nabestaanden voor hoge kosten en het is bovendien erg prettig voor je gemoedstoestand. Je weet tenslotte dat je de zaken goed geregeld hebt.