fbpx

Sim Only Vergelijken

Sim Only Vergelijken

Sim Only vergelijken wordt steeds lastiger. Prepaid telefoons worden steeds minder gebruikt en abonnementen blijven in populariteit stijgen. Deze trend zorgt ervoor dat er steeds meer abonnementen van steeds meer verschillende aanbieders op de markt te vinden zijn. Hoe moet jij hier, als consument, nou tussen kiezen? Hier gaan we jou een handje bij helpen! Lees hieronder alles wat je moet weten over Sim Only abonnementen en het vergelijken van deze telefonieoplossing.

Sim Only: zonder toestel

Niet iedereen is thuis is de wereld van de mobiele telefonie en dat geeft niets. Als we deze wereld bekijken zien we twee soorten abonnementen. De eerste soort is het abonnement met toestel. Bij deze vorm betaal je voor internet, bellen en/of sms’en terwijl je ook jouw gekregen toestel aflost. Je kunt dit zien als een abonnement inclusief een lening voor de telefoon. Het tweede soort abonnement is de Sim Only oplossing. Hier neem je geen toestel af, maar wel een pakket voor internet, bellen en/of sms. Je ontvangt hier dan ook alleen de simkaart, vandaar: Sim Only. De eerste keuze die dus moet maken bij het kiezen van een abonnement is: wil ik wel of niet een nieuw toestel bij mijn abonnement?

Verschillende netwerken

In Nederland bestaan vier grote telefoonproviders die allemaal hun eigen netwerk hebben. Dit zijn: T-mobile, Tele2, KPN en Vodafone. Al deze netwerken hebben een bereik van 95% tot 99,5% van het land. Naast deze ‘hoofdproviders’ bestaan er kleinere providers die hun diensten aanbieden via het netwerk van deze grote telefoonproviders. Al deze bedrijven bieden Sim Only abonnementen aan. Onderling Sim Only vergelijken wordt hierdoor erg lastig. Een van de dingen die je je zou kunnen afvragen is: wil ik bij een ‘hoofdprovider’ of bij een kleinere provider klant worden? De grotere telefoonproviders zijn vaak duurder, maar hier wordt dan ook extra aandacht besteed aan snelheid, kwaliteit en klantenservice. Het snelste netwerk op dit moment is het netwerk van T-mobile.

Wat vind ik belangrijk?

Ben je opzoek naar een Sim Only abonnement, dan zul je ondertussen begrijpen dat er voldoende keuze is. Daarom moet je jezelf afvragen: wat vind ik belangrijk? Vind ik het belangrijk dat ik veel met m’n vrienden of vriendinnen kan kletsen? Vind ik het belangrijk dat ik veel kan opzoeken op het internet? Of wil ik graag zoveel mogelijk filmpjes kijken? Deze vragen lijken misschien minder belangrijk, maar doen er wel degelijk toe bij het Sim Only vergelijken. Uit deze vragen valt af te leiden of je veel belminuten nodig hebt, een grote internetbundel of juist weinig nodig hebt. Sinds kort bieden zowel T-mobile als Tele2 de optie om een onbeperkt abonnement af te sluiten. Dit abonnement bevat de mogelijkheid om onbeperkt te kunt internetten, bellen en sms’en in heel Nederland. Ideaal voor mensen die zich geen zorgen willen maken over hun bundel!

Vergelijkingssites

Sim Only vergelijken kan gemakkelijk door middel van speciale vergelijkingssites. Deze sites zijn er in allerlei soorten en maten. Sommigen vergelijken de grootste providers, sommige sites claimen dat ze alle providers vergelijken. Houdt bij het gebruik maken van deze websites rekening met het feit dat ze misschien iets over het hoofd zien. De vergelijkswebsites zijn ontzettend handig om een eerste indruk te krijgen, maar vergeet niet om zelf nog verder te zoeken.

Fysieke winkels

Lukt het je niet online een passend Sim Only abonnement te vinden, dan kun je altijd nog naar de winkel gaan. Veel providers hebben een fysieke winkel waar medewerkers advies geven over het Sim Only vergelijken.

FAQ

Waarom zou ik een Sim Only abonnement afsluiten?

Als je regelmatig je mobiele telefoon gebruikt in het openbaar kan het handig zijn om een abonnement af te sluiten. Je wilt immers niet steeds losse MB’s of minuten betalen, omdat dit uiteindelijk duurder is dan een abonnement. Heb je nog een telefoon dan is er geen reden om een abonnement met telefoon af te sluiten en is Sim Only de beste optie voor jou!

Hoe vind ik de beste Sim Only deal?

De beste Sim Only deal bestaat helaas niet. Voor iedereen is een telefoonabonnement anders. Dit is wat Sim Only vergelijken lastig maakt. De een wil veel data om te kunnen Skypen, de ander wil veel belminuten om zorgeloos te kunnen bellen. Een goede eerste indicatie van jouw beste deal is te vinden op een vergelijkingswebsite. Hier kun je instellen wat jij belangrijk vind en gemakkelijk een eerste indruk opdoen.

Zijn kleinere providers per definitie slechter?

Nee, kleinere providers zijn niet per definitie slechter dan grotere providers. Het is zelfs zo dat kleinere providers vaak onderdeel zijn van deze grotere bedrijven.

Kan ik mijn nummer behouden als ik overstap naar Sim Only?

Ja, wettelijk is geregeld dat 06-nummers behouden kunnen worden, zo ook als je overstapt naar een (nieuw) Sim Only abonnement.

%d bloggers liken dit: