Offertes voor zonnepanelen

Offertes voor zonnepanelen

 

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn apparaten die licht in elektriciteit omzetten. Zonnepanelen worden “zonnepanelen” genoemd, omdat de meest krachtige lichtbron die er bestaat meestal de zon is.
Een zonnepaneel is een verzameling zonnecellen. Het bestaat uit vele kleine zonnecellen verspreid over een groot gebied die samenwerken om voldoende energie te leveren die nuttig gebruikt kan worden. Hoe meer licht een cel raakt, hoe meer elektriciteit hij produceert.

 

Wat is zonne-energie?

Zonne-energie is een goed alternatief om fossiele brandstof als belangrijkste energiebron te vervangen, omdat zonne-energie absoluut gratis hernieuwbaar is om oneindig veel energie te leveren.
De wereldwijde vervuiling wordt steeds erger. Elke inspanning die de vervuiling van het milieu kan verminderen, helpt om de aarde te redden.

 

Waarom zou ik zonnepanelen moeten installeren?

De zonne-energie industrie groeit gestaag en zonnepanelen voor woningen en bedrijven beginnen betaalbaar te worden.
Waarom zou u investeren in uw eigen zonne-energiesysteem? Hieronder sommen wij de grootste voordelen op van zonnepanelen.

Lagere elektriciteitsrekening

De belangrijkste reden dat de meeste huishoudens hun energiebron omzetten in zonne-energie is om hun elektriciteitsrekening te verlagen omdat het elektrisch verbruik van de zon gratis is.
Door zoveel mogelijk huishoudelijke apparaten om te zetten in zonne-energie, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw nutsvoorzieningen.

Hernieuwbare energiebron

Typische elektriciteit wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen die op een dag opraken.
Zonne-energie is een goed alternatief om fossiele brandstoffen als belangrijkste energiebron te vervangen, omdat zonne-energie absoluut gratis hernieuwbaar is om oneindig veel energie te leveren.

Milieuvriendelijk

De wereld wordt steeds meer vervuild. Elke inspanning die de vervuiling van het milieu kan verminderen, helpt om de aarde te redden.
Zonnepanelen zijn in staat om de energie van de zon te benutten en deze om te zetten in elektriciteit. Daarom is het gebruik van zonnepanelen milieuvriendelijk.  Zonne-energie is een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Weinig onderhoud nodig

Als u eenmaal zonnepanelen hebt geïnstalleerd, kan het twintig tot dertig jaar meegaan zonder dat er groot onderhoud nodig is.
Het kan nodig zijn om het systeem één keer per jaar te controleren, om er zeker van te zijn dat alles naar behoren functioneert. Omdat het zeer minimaal onderhoud vereist, zullen uw kosten minimaal zijn.

Vergelijk Zonnepanelen offertes

Wanneer u een zonne-energie installatie wilt installeren, moet u altijd beginnen met het verkrijgen van een aantal offertes van vertrouwde zonnepanelen installateurs. U zult ook een vergelijking willen maken tussen lokale en nationale installateurs die in uw omgeving actief zijn. Sommige panelen zijn efficiënter dan andere, maar dat betekent niet dat ze de extra kosten waard zijn.

Veel mensen vragen zich af: “Welk zonnepaneel moet ik kiezen?  Welke panelen zijn de beste?”  Hoewel elke verkoper u gaat vertellen dat zijn panelen de beste zijn, is het niet eenvoudig om de zonnepanelen te vergelijken en om duidelijk te stellen dat één merk zich als het beste tussen de rest onderscheidt. Omdat de prijzen van installateur tot installateur sterk kunnen verschillen, zal het vergelijken van offertes van een aantal bedrijven ervoor zorgen dat u de best mogelijke deal krijgt.

Gelukkig, maakt prijs-vergelijken.com het u gemakkelijk om, op maat gemaakte zonnepanelen, prijzen te vergelijken en offertes te ontvangen.

 

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

De meeste fabrikanten geven 20-25 jaar garantie, maar als de zonnepanelen goed worden geïnstalleerd en onderhouden, kunt u verwachten dat ze tot 35-40 jaar meegaan en een goede hoeveelheid elektriciteit produceren.

 

Hebben zonnepanelen veel onderhoud nodig?

Zonnepanelen hebben doorgaans zeer weinig onderhoud nodig. Als het in uw regio weinig regent, kunt u de zonnepanelen een paar keer per jaar met een waterslang besproeien. Zorg ervoor dat er niets op de zonnepanelen liggen, dit zal ervoor zorgen dat de zon die plekken niet raakt waardoor er daaruit geen energie gehaald kan worden. Het beste is om bij uw installateur na te gaan of er onderhoud nodig is.

 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor uw huis, moet u eerst achterhalen wat uw doelen zijn. Wilt u uw ecologische voetafdruk minimaliseren?  Zoveel mogelijk geld besparen?  De meeste mensen willen geld besparen en tegelijkertijd hun impact op het milieu minimaliseren, beiden opties zijn mogelijk.

Om te berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig hebt, moet u het volgende weten:

  • hoeveel energie uw huishouden verbruikt;
  • de bruikbare oppervlakte van uw dak;
  • het klimaat en de belichting in uw omgeving;
  • het wattverbruik,
  • het relatieve rendement van de fotovoltaïsche (PV) panelen die u overweegt.

Een eenvoudige manier om de vraag “Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig” te beantwoorden is om een professionele zonne-installateur te raadplegen, die u een gratis zonne-evaluatie kan geven.

 

Hoeveel kan ik besparen met zonnepanelen?

Uw huidige maandelijkse energieverbruik en de omvang van uw systeem zijn bepalend voor uw werkelijke besparing. De besparingen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  • de omvang van het systeem;
  • de prestaties;
  • het gemiddelde energieverbruik van uw huishouden en eventuele van toepassing zijnde zonnekredieten;
  • fiscale stimuleringsmaatregelen,
  • huidige terugverdientarieven voor zonne-energie (nettomaat tarieven) die door uw nutsbedrijf worden aangeboden.

Voor meer informatie over wat er in de berekening van de systeemkosten van zonnepanelen voor thuisgebruik zit en andere belangrijke vragen over zonne-energie, kunt u contact opnemen met uw installateur.

Scroll naar boven