Hosting vergelijkenAccounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Domains

Sub-domains

Your Text

Neostrada.nl Webhosting Starter

va €2,54

per maand

15 GB SSD webruimte

Onbeperkt Dataverkeer

Onbeperkt websites hosten

Onbeperkt E-mailboxen

Onbeperkt MySQL databases

1-Klik Website installatie

Gratis back-ups tot 30 dagen terug


Versio Hosting Zilver NL

va €1,99

per maand

15 GB SSD webruimte

Onbeperkt Dataverkeer

50 websites hosten

Onbeperkt E-mailboxen

Onbeperkt MySQL databases

1-Klik Website installatie

Gratis back-ups tot 60 dagen terug

Gratis Website Verhuisservice

Beste Keus!

Vimexx Webhosting Nederland Medium

va €2,45

per maand

10 GB SSD webruimte

Onbeperkt Dataverkeer

Onbeperkt websites hosten

Onbeperkt E-mailboxen

Onbeperkt MySQL databases

1-Klik Website installatie

Gratis back-ups tot 30 dagen terug


mijn.host Hosting Normaal

va €1,99

per maand

5 GB SSD webruimte

Onbeperkt Dataverkeer

max 3 websites hosten

max 50 E-mailboxen

max 3 MySQL databases

1-Klik Website installatie

Gratis back-ups tot 30 dagen terug


Het opzetten van een nieuwe website kan heel spannend zijn, maar hoe bepaalt u welk webhostingbedrijf u wilt gebruiken of welk type hostingplan voor u geschikt is? Het vinden van de juiste hosting voor uw website kan een vervelend proces zijn, daarom stelt prijs-vergelijken.com de ideale vergelijkingstool voor u voor.

Wat is een Website Hosting?

Voor velen is het hebben van een Webhosting bij het opstarten van een website ongekend, maar zeker niet onbelangrijk. Een webhosting is een noodzaak voor elke website, het is de fysieke locatie van uw website op het internet. Het kan vergeleken worden met een online opslagcentrum dat de informatie, afbeeldingen, video, content en andere inhoud van uw website bewaart.

Hosting vergelijken

Er zijn honderden hostingbedrijven, die duizenden plannen aanbieden. Het kan een moeilijke en tijdrovende taak zijn om al deze verschillende opties te onderzoeken en om te bepalen welke de juiste is voor uw website.

Geen zorgen, u bent aan het juiste adres, prijs-vergelijken.com heeft dat werk voor u gedaan. Prijs-vergelijken.com verzamelt de verschillende hosting functies, prijsplannen en beoordelingen, en dat alles in één eenvoudig te gebruiken tool.

1 Definieer uw website

Eerst en vooral, voordat u uw website opzet, is het verstandig om uit te zoeken wat voor soort website u gaat en wenst op te zetten. Een website kan een blog zijn, een social media platform, een brochure van één pagina voor een offline bedrijf en nog zoveel meer.

2 Kies het type webhosting

Daarnaast is het van belang dat u goed geinformeerd bent. Start alvast met de basis, namelijk wat is een webhosting? En waarom is uw keuze voor een webhostingprovider en -dienst van belang voor de algemene prestaties van uw website? Bekijk en vergelijk de verschillende hosting die er bestaan. Meer informatie over wat een webhosting is vindt u hierboven en welke functies en opties er bestaan, vindt u hieronder.

3 Identificeer uw kenmerken en technologische vereisten

Naast het vinden van het juiste type webhostingplan, moet u ook nadenken over wat voor soort functies er bij het plan horen. Aangezien webhosts verschillen van elkaar doordat ze verschillende functies aanbieden, is het vooral belangrijk om de vergelijkingstool hierboven te gebruiken om te bepalen welke specifieke hosting de technologische oplossingen leveren die uw website nodig heeft.

Hieronder vindt u meer informatie over welke type hostings er bestaan en wat het ze van elkaar differentieert.

4 Vergelijk Web Hosting

Afhankelijk van het type website dat u nodig heeft en de hoeveelheid verkeer die u verwacht, kunt u gebruik maken van de vergelijkingstool hierboven voor het type hosting dat u zoekt. Van daaruit kunt u de lijst beperken op basis van de specifieke details (zoals hoeveel opslagruimte u nodig heeft, hoe ze u wilt omgaan met verkeerspieken, de kosten van bandbreedte en zoveel meer).

Als u eenmaal een oplossing heeft gevonden voor de functies die u wilt gebruiken, kunt u de vergelijkingstool gebruiken om de juiste webhosts te vinden die deze functies specifiek ondersteunt. Meer informartie over de verschillende webhosting functies, vindt u hieronder.

Soorten Hosting

Niet elke website is hetzelfde, elke wesbite heeft verschillende functies en hosting nodig. Wat voor de één werkt, werkt voor de andere niet. Daarom is het van belang om een overzicht te hebben over welke aanbieders, welke hosting hebben. Weet u niet zeker welk type hosting het beste voor u is? Hieronder vindt u een korte samenvatting van de verschillende type hosting.

Gedeelde (shared) hosting

Een gedeelde hosting is de ideale oplossing waarbij u geld bespaart door hostingmiddelen (d.w.z. serverruimte) te delen met andere sites. Het is de goedkoopste en meest populaire vorm van hosting, en is uiterst betrouwbaar zolang u geen grote hoeveelheden of pieken in het verkeer verwacht. Shared hosting is ideaal voor kleine tot middelgrote sites.

Cloud hosting

Cloud hosting is een flexibelere versie van shared hosting. In plaats van alleen maar te vertrouwen op één server, wordt bij cloudhosting gebruik gemaakt van meerdere servers om u meer gemoedsrust te geven. Ideaal voor kleine en middelgrote webwinkels en bedrijven.

VPS-hosting

VPS-hosting staat voor ‘Virtual Private Server’. Dit is een halverwege tussen gedeelde hosting en toegewijde hosting. Hoewel u niet helemaal over uw eigen server beschikt, is VPS meer territoriaal. Uw server netwerk is privé en niemand kan uw ruimte binnendringen! Deze hosting is ideaal voor sites die willen upgreaden en groeien maar nog niet klaar zijn voor dedicated hosting.

WordPress hosting

U raadt het al, dit type hosting heeft specifieke plannen gericht op WordPress-sites. Deze plannen hebben de neiging om vrij duur te zijn en worden gebruikt door bedrijven en grotere sites met behulp van WordPress. Als u over een kleine WordPress-site of blog beschikt, bent u beter af met shared hosting of cloudhosting. Als u over een WordPress site beschikt en u bent op zoek naar een hosting? Bekijk met behulp van onze vergelijkkingstool de verschillende hosting providers.

Toegewijde (dedicated) hosting

Toegewijde hosting is heel eenvoudig, u heeft hierbij namelijk een server helemaal voor uzelf. Voor de meeste sites is dit niet nodig, maar het is ideaal voor grote bedrijven en sites met veel verkeer. Het is krachtig en betrouwbaar, en dit wordt weerspiegeld in de prijs. Toegewijde hosting kan oplopen tot honderden euro’s per maand, maar is zeker de moeite waard voor websites die willen groeien.

Webhosting functies

Er is niet veel om hostingbedrijven te scheiden in termen van functies. De meeste bieden de basis, ze variëren gewoon op basis van de kosten. Maar wat ziet prijs-vergelijken.com als de belangrijkste functies? Hieronder vindt u een overzicht van webhosting functies waar u op moet letten.

cPanel

Het woord cPanel klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk de naam van de hosting industrie voor een dashboard. Vanuit een cPanel kunt u uw bestandsbeheerder, schijfgebruik, back-ups, domeinen en databases bekijken. Het cPanel is in kortere woorden alles wat u nodig heeft om de gezondheid van uw site te controleren. Controleer altijd of een hostingbedrijf over een cPanel beschikt, het zal de zichtbaarheid voor u over uw website veel duidelijker maken.

Onbemande overdrachten

In de hostingwereld verwijst deze ingewikkelde term in principe naar bandbreedte. Waar u op wilt letten is ‘unmetered’, omdat dit betekent dat ongeacht de hoeveelheid data die u gebruikt, u slechts een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Als uw tariefplan ‘unmetered transfers’ bevat, dan krijgt u geen vervelende verrassingen.

Domeinen

Domeinen zijn uw internetadres, het is de manier waarop de mensen uw site vinden, namelijk de URL. De meeste hostingdiensten bieden domeinregistratie met een keuze uit .com, .net, .be, enz. Als dat niet het geval is, dan moet u naar een domeinregistratiehouder gaan en deze op die manier aansluiten. Het is makkelijker om een provider te kiezen die domeinen heeft omdat het minder admin en minder kosten voor u zal zijn.

Back-ups

Dit is een zeer handige functie die veel hostingbedrijven opnemen in hun vaste prijsplannen. Een back-up is precies dat, een kopie van uw website. Als er iets misgaat, kunt u direct vanaf de back-up herstellen. Zeker aangeraden!

Uptime

Uptime is het percentage van de tijd dat een website ‘up’ is, d.w.z. toegankelijk voor het internet en uw gebruikers! Helaas kan geen enkele webhostingdienst ooit 100% uptime garanderen, maar de meeste op onze lijst komen vrij dicht in de buurt. Hoe hoger de uptime, hoe toegankelijker uw site zal zijn. Fracties van percentages komt overeen met een paar uur downtime per jaar. Prima voor sommigen, gederfde winst voor anderen.

Opslagruimte

Hoeveel opslagruimte heeft uw site nodig? Onbeperkte opslag is geweldig, maar over het algemeen is het niet nodig voor gemiddelde websites. Websites die veel opslagruimte nodig hebben, hebben vaak veel zwaardere media. Honderden video’s, hoge resolutie afbeeldingen en duizenden webpagina’s hebben een grote hoeveelheid zware media nodig. Bepaal dus vooraf af hoeveel opslagruimte u gemiddeld nodig zal hebben.